top of page
  • Foto van schrijverReset

Apple bekend met iPhone 12 batterij-probleem

Een veel voorkomend probleem als je de allernieuwste technologie koopt, is dat je alle bugs tegenkomt die door de testen, die de fabrikant heeft uitgevoerd, zijn gemist. De iPhone 12 is amper twee maanden uit en ook hier hebben diverse eigenaren al verschillende problemen ondervonden. De meest recente betreft batterijen die sneller leeglopen dan verwacht.

Ook de iPhone 12 lijkt niet aan opstart-bugs te ontkomen. Verschillende gebruikers hebben op het Apple Support-forum gemeld dat hun batterijen snel leeglopen, zelfs als ze niet worden gebruikt.


In eerste instantie dacht men dat dit mogelijk te wijten was aan een extra stroomconsumptie van de 5G-modem. De gebruiker heeft daarop het mobiele datagebruik uitgeschakeld. Hij zag echter weinig tot geen verschil bij het leeglopen van de batterij, als hij zijn iPhone 12 niet gebruikte. Ook andere gebruikers maakten melding van het probleem van een snellere leegloop van hun iPhone 12 batterij. Ook bij hun gebeurt dat, zelfs als alle apps zijn afgesloten zijn en het vernieuwen van apps op de achtergrond is uitgeschakeld in de instellingen.


iPhone 12 batterij kan leeglopen zonder dat deze gebruikt wordt


Een eigenaar, wiens iPhone ’s nachts met maar liefst 40 procent leegliep, zei dat Apple diagnoses heeft uitgevoerd aan de telefoon en dat alles werd gecontroleerd. De technici konden echter niets vinden dat mis was met de iPhone. Dat betekent dat er geen waarneembare hardware-storingen waren en het probleem dus software-gerelateerd lijkt te zijn. Dat zou in principe goed nieuws zijn, want dan kan het probleem verholpen worden met een software update.


Het slechte nieuws is dat Apple heeft aangegeven nog niet te weten wat de overmatige leegloop veroorzaakt. Het bedrijf heeft dus ook nog geen tijdlijn bekend gemaakt voor een oplossing of software update.Apple’s iPhone 12 kampt sinds de lancering op 23 oktober met verschillende problemen. Minder dan een maand na de release begonnen eigenaren te klagen over een “schermdefect” dat een groene of grijze gloed veroorzaakte op wat anders een donker of zwart scherm zou moeten zijn. Deze iOS-bug heeft Apple inmiddels al opgelost.


Daarnaast meldden veel iPhone 12-gebruikers gisteren nog dat 5G- en LTE-signalen wegvielen. Apple heeft ook bij dit probleem aangegeven dat het nog niet weet wat het verlies aan mobiele dekking veroorzaakt.


Het laatste probleem waar iPhone 12 gebruikers tegenaan lopen, is het ineens niet meer draadloos op kunnen laden. Dat kan van de ene dag op de andere gebeuren, met dezelfde lader en iOS versie. Ook hiervoor is nog geen oplossing, maar ook dit lijkt van softwarematige aard te zijn.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page