top of page
 • Foto van schrijverReset

Hoe QR-codes te scannen met je iPhone en iPad

QR-codes zijn tegenwoordig overal te vinden, van restaurants en winkels tot tijdschriften en posters. Deze tweedimensionale streepjescodes maken het gemakkelijk om snel toegang te krijgen tot informatie en websites zonder dat je iets hoeft in te typen. Als je een iPhone of iPad hebt, kun je eenvoudig QR-codes scannen met de ingebouwde camera-app. In dit artikel laten we je zien hoe je QR-codes kunt scannen met je iPhone en iPad, zodat je altijd snel en gemakkelijk toegang hebt tot de gewenste informatie.

Wat is een QR-code?

Een QR-code, afkorting voor Quick Response Code, is een tweedimensionale streepjescode die informatie kan bevatten zoals tekst, URL's, contactgegevens, locaties en meer. In tegenstelling tot de traditionele streepjescodes die van links naar rechts worden gelezen, kunnen QR-codes van alle kanten worden gelezen, waardoor er meer informatie in kan worden opgeslagen. QR-codes worden steeds populairder vanwege hun gebruiksgemak en veelzijdigheid. Ze kunnen worden gescand met behulp van een smartphone of tablet met een camera en een QR-codelezer-app.


QR-codes scannen met de Camera-app

Als je een iPhone of iPad hebt, hoef je geen aparte QR-codelezer-app te downloaden, omdat de ingebouwde Camera-app deze functie al heeft. Hier is hoe je QR-codes kunt scannen met de Camera-app op je iPhone of iPad:

 1. Open de Camera-app op je iPhone of iPad.

 2. Richt de camera op de QR-code die je wilt scannen en zorg ervoor dat de code goed in beeld is.

 3. Wacht tot de camera de QR-code herkent. Je zult zien dat er automatisch een melding verschijnt met de gegevens of de link die in de code is opgeslagen.

 4. Tik op de melding om de informatie te openen in de bijbehorende app of webpagina.

Het scannen van QR-codes met de Camera-app is snel en eenvoudig. Je hebt geen extra stappen of apps nodig. Het enige wat je nodig hebt is je iPhone of iPad en de ingebouwde Camera-app.


QR-codes scannen met de Codescanner-app

Naast de Camera-app heeft Apple ook een verborgen app genaamd Codescanner die kan worden gebruikt om QR-codes te scannen. Deze app staat niet standaard op je beginscherm, maar je kunt hem gemakkelijk vinden door te zoeken naar "Codescanner" in Spotlight. Hier is hoe je de Codescanner-app kunt gebruiken om QR-codes te scannen:

 1. Veeg naar beneden op je beginscherm om Spotlight te openen.

 2. Typ "Codescanner" in de zoekbalk en tik op de app wanneer deze wordt weergegeven.

 3. Richt de camera op de QR-code die je wilt scannen en zorg ervoor dat de code goed in beeld is.

 4. Wacht tot de camera de QR-code herkent. Je zult zien dat er automatisch een melding verschijnt met de gegevens of de link die in de code is opgeslagen.

 5. Tik op de melding om de informatie te openen in de bijbehorende app of webpagina.

De Codescanner-app biedt een iets andere interface dan de Camera-app, maar het proces van het scannen van QR-codes is hetzelfde. Het is handig om te weten dat je deze app kunt gebruiken als je de Camera-app niet kunt vinden of als je deze wilt bewaren voor andere doeleinden.


Tips voor het scannen van QR-codes

Hier zijn enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je QR-codes met succes kunt scannen met je iPhone of iPad:

 • Zorg ervoor dat je je apparaat stilhoudt terwijl je de QR-code scant, zodat de camera deze duidelijk kan lezen.

 • Zorg voor voldoende licht, vooral bij het scannen van QR-codes in donkere omgevingen.

 • Als de QR-code niet wordt herkend, probeer dan dichterbij de code te komen of de camera scherper te stellen.

 • Controleer regelmatig of je camera-instellingen zijn ingeschakeld voor het scannen van QR-codes in de instellingen van je apparaat.

Met deze tips moet je in staat zijn om moeiteloos QR-codes te scannen met je iPhone of iPad en snel toegang te krijgen tot de gewenste informatie.


Conclusie

Het scannen van QR-codes met je iPhone of iPad is een handige en eenvoudige manier om snel informatie te verkrijgen en toegang te krijgen tot verschillende websites en apps. Met de ingebouwde Camera-app of de verborgen Codescanner-app kun je moeiteloos QR-codes scannen zonder dat je extra apps hoeft te downloaden. Of je nu een restaurantmenu wilt bekijken, een website wilt openen of contactgegevens wilt opslaan, QR-codes maken het gemakkelijk en handig. Dus de volgende keer dat je een QR-code ziet, pak gewoon je iPhone of iPad en scan hem met de ingebouwde camera. Het is zo eenvoudig als dat!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page