top of page
  • Foto van schrijverReset

Apple stelt nieuw iPhone 15 voor met nieuw schermdesign en verbeterde camera.

Apple heeft dinsdag zijn nieuwe generatie smartphones voorgesteld. De iPhone 15 krijgt een heleboel features die eerder al op de iPhone 14 Pro verschenen, waaronder een verbeterde camera. Op de Pro-modellen verdwijnt de ‘mute’-knop. Alle modellen krijgen een USB-C-poort.

De meest opvallende nieuwigheid aan de iPhone 15 is de toevoeging van het ‘Dynamic Island’. De pilvormige inkeping verscheen vorig jaar exclusief op de duurdere iPhone 14 Pro (en niet op de iPhone 14), maar komt nu naar de volledige nieuwe generatie smartphones van Apple.


Ook de camera van de iPhone 15 krijgt een grote upgrade. Die krijgt een 48 megapixel camera, net zoals de iPhone 14 Pro vorig jaar. De nieuwe iPhone krijgt de A16 Bionic-chip die eerder al in de 14 Pro zat. Het toestel verschijnt ook in een grotere ‘Plus’-versie.


DUURSTE MODEL KRIJGT BETERE TELEZOOM

Het paradepaardje van de avond was de iPhone 15 Pro (en de grotere Pro Max). De duurste modellen van Apple krijgen voortaan een titanium behuizing. Ook beschikken ze over de snellere A17 Pro-chip.


Met de iPhone 15 Pro Max wordt het mogelijk om extreem in te zoomen. Zo krijgt het toestel een telezoomlens met vijfmaal optische zoom. De iPhone 15 Pro behoudt zijn driemaal optische zoom.

De Pro-modellen nemen afscheid van de mute-knop, deze wordt vervangen door een nieuwe ‘actieknop’, die ook andere taken dan het uitzetten van het geluid kan uitvoeren.


Zoals verwacht, krijgen alle nieuwe toestellen een USB-C-poort. Apple neemt afscheid van de lightning-aansluiting op de iPhone. Dat doet het bedrijf onder impuls van de Europese Unie. Verder krijgen de toestellen geen grote veranderingen.


De nieuwe generatie smartphones van Apple zijn beschikbaar vanaf 22 september.


Dit kost een nieuwe iPhone:

  • iPhone 15 (128 GB): vanaf 969 euro

  • iPhone 15 Plus (128 GB): vanaf 1.119 euro

  • iPhone 15 Pro (128 GB): vanaf 1.229 euro

  • iPhone 15 Pro Max (256 GB): vanaf 1.479 euro

APPLE WATCH

Ook de nieuwe generatie Apple Watch werd dinsdag voorgesteld. De smartwatch krijgt een nieuwe S9-chip. Ook het scherm krijgt een upgrade. Tegenover de vorige generatie haalt het scherm een dubbel zo hoge helderheid, dat is vooral handig in fel zonlicht.


Het toestel krijgt een batterijduur van 18 uur, dat is evenveel als de huidige generatie. De nieuwe Apple Watch is beschikbaar vanaf 449 euro.


Apple stelde ook de Apple Watch Ultra 2 voor (899 euro). Het duurste, slimme horloge van Apple krijgt ook een scherm met een hogere helderheid en een nieuwe chip.

Bron: www.demorgen.be

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page