top of page
  • Foto van schrijverReset

Waarom geeft iPhone de waarschuwing "Belangrijke informatie" of "Onbekend onderdeel" van Apple weer?

Bijgewerkt op: 18 nov. 2022


Stel je het volgende voor: je bent helemaal weg van die mooie iPhone die je net op Back Market hebt gekocht, maar dan verschijnt er opeens een "Belangrijk informatie" van Apple over je batterij, scherm of camera op je scherm. Bijvoorbeeld: "Niet in staat om te controleren of deze iPhone een echte Apple-batterij heeft." Of misschien zie je "Onbekend onderdeel" in de sectie "Onderdelen- en onderhoudsgeschiedenis" onder Instellingen.


Wat betekenen deze berichten?

Geen zorgen! Dit is normaal en je hoeft niet gelijk naar de klantenservice te hollen of de verkoper op de hoogte te brengen. Deze berichten verschijnen wanneer er reparatiewerkzaamheden aan je toestel zijn uitgevoerd om informatie te geven over het vervangen onderdeel: batterij, scherm, camera (afhankelijk van het iPhone-model, zie hieronder). Alleen een Apple Genius Bar of een door Apple erkende dienstverlener kan een onderdeel in de nieuwste iPhones vervangen zonder dat deze melding verschijnt, maar dit betekent niet dat je batterij een probleem heeft of defect is - het betekent alleen dat hij vervangen is door een nieuwe batterij (of camera of scherm) doe net zo efficiënt werkt als de originele.


Deze berichten hebben geen enkele invloed op de prestaties van je toestel en verdwijnen na 4 dagen van je vergrendelscherm, maar blijven daarna wel in Instellingen staan. Het krijgen van deze melding heeft geen invloed op de prestaties van de iPhone. Het enige ongemak is dat je de gezondheid van je batterij niet meer gemakkelijk kunt zien en dus minder goed weet wanneer het tijd is om hem te vervangen.


Welke berichten komen in beeld?

De berichten zijn afhankelijk van de iOS-versie die je gebruikt.

  • Ga voor iOS 15.2 en nieuwer naar Instellingen > Algemeen > Over > ONDERDELEN- EN ONDERHOUDSGESCHIEDENIS om te zien welke onderdelen, als die er zijn, vervangen zijn.
  • Je krijgt "Onbekend onderdeel" te zien als het geïnstalleerde onderdeel geen echt Apple-onderdeel is (of door het apparaat als zodanig herkend wordt).

  • Als bij de vervanging gebruik is gemaakt van originele Apple onderdelen en processen, zie je naast het onderdeel "Origineel Apple onderdeel" staan.

Vervangingen die niet door Apple zijn uitgevoerd verschijnen altijd als "Onbekend onderdeel", maar houd er rekening mee dat deze onderdelen functioneel identiek zijn aan de equivalenten van de Original Equipment Manufacturer (OEM) en niet anders zullen presteren. Verkopers op Back Market onderwerpen elk toestel dat ze verkopen aan strenge testreeksen om de nieuwstaat en werking te verifiëren. Deze processen worden vervolgens gevalideerd door onze eigen interne teams om apparaten van de beste kwaliteit te garanderen.

Lang verhaal kort, als "Onbekend onderdeel" verschijnt, is het waarschijnlijk dat het onderdeel vervangen is door een nieuw onderdeel dat even goed werkt als het originele exemplaar. En zelfs als er toch iets misgegaan is, valt je toestel altijd onder garantie voor elk defect.


  • Voor iOS-versies ouder dan iOS 15.2 ga je naar Instellingen > Batterij > Batterijgezondheid (voor batterij), of Instellingen > Algemeen > Over (voor camera en beeldscherm).

Om welke toestellen gaat het?

Deze berichten ontvang je alleen op de meest recente iPhones (XR, XS, XS Max, en volgende generaties.


In iOS 15.2 en nieuwer wordt afhankelijk van je model andere info getoond. Je kunt het nagaan door naar Instellingen > Algemeen > Over > ONDERDELEN- EN ONDERHOUDSGESCHIEDENIS te gaan:

  • Voor iPhone XR, XS, XS Max, en nieuwer, inclusief iPhone SE (tweede generatie), kun je zien of de batterij vervangen is.

  • Voor iPhone 11 modellen, iPhone 12 modellen, en iPhone 13 modellen kun je zien of de batterij of het scherm vervangen zijn.

  • Voor iPhone 12 modellen en iPhone 13 modellen kun je zien of de batterij, het beeldscherm of de camera vervangen zijn.

In iOS-versies eerder dan iOS 15.2 zie je een "Belangrijk batterij-informatie" of "Belangrijke beeldscherminformatie" of "Belangrijk camera-informatie".

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page