top of page
  • Foto van schrijverReset

Nepkabels gaan minder lang mee dan officiële exemplaren

Bijgewerkt op: 26 mrt. 2023

Het is één van de grootste ergernissen van smartphonegebruikers: het kapot gaan van de oplaadkabel. Het lijkt bijna alsof de fabrikanten het erom doen. Hoe kun je dit (enigszins) voorkomen? En waarop moet je letten bij het aanschaffen en bewaren van deze kabels?


Het aanschaffen van een smartphone is pas het begin. Daarna komen de onvermijdelijke telefoonhoesjes, autoklemmen, powerbanks én opladers. Over met name die laatste categorie bestaat veel irritatie. Het is geen kwestie óf je smartphonekabel een keer stuk gaat, maar wanneer dat gebeurt.


Slimme kabels Apple

Bij originele Apple-kabels zit in de zogeheten 'lightningkabels’ een chip die met de iPhone communiceert. Zo weet de smartphone dat hij is opgeladen of dat deze bijvoorbeeld nog maar 35 procent accupower heeft.


Gecertificeerde kabels voor Apple

Daarnaast zijn er kabels van andere partijen die zijn gecertificeerd door Apple. Deze huisvesten én de officiële Apple-chip die nodig is voor goede communicatie tussen de smartphone en het elektriciteitsnet én zijn in de regel goedkoper.


Daarnaast zijn magnetische oplaadkabels ook serieus te overwegen. Deze kabels kennen een los opzetstukje met een magnetisch ringetje als uiteinde dat je bij voorkeur standaard in de daarvoor bedoelde opening van je smartphone laat zitten. Deze komt met een bijbehorende kabel, met aan het uiteinde het andere deel van de magneet. Magnetische kabels kunnen dus nooit afbreken aan de kop. Ook hier geldt: koop geen goedkope rommel.


Pas op voor imitatie

Verder zijn er de goedkope kabels die je via - veelal Chinese - webshops online kunt kopen. Dit zijn imitatiekabels die als twee druppels water lijken op die van Apple. Of het zijn kabels die er openlijk voor uitkomen dat ze goedkoper zijn, maar wel iets anders te bieden hebben: ze zijn langer, ze komen in allerhande flitsende kleurtjes en glitters of het zijn multifunctionele kabels.

Hierover kunnen we kort zijn: koop deze rommel niet. Deze nepkabels gaan in de regel veel minder lang mee en ze kunnen kuren vertonen. Dan krijg je een melding op je scherm in de stijl van: “deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd en werkt mogelijk niet goed met deze iPhone”. Geld weggesmeten dus.


Deze laders kunnen bovendien oververhit raken en zijn minder goed geïsoleerd, waardoor ze zelfs in brand kunnen vliegen. Daarnaast kan het zijn dat deze kabels maar de helft van het eigenlijke vermogen leveren, waardoor het opladen heel erg lang duurt. Hier geldt dus overduidelijk: goedkoop is duurkoop.


Bent u op zoek naar een betrouwbare oplader voor uw Apple-toestel?

Neem dan contact op met ons via info@resetyourapple.com of bezoek onze webshop.


Bron: www.hln.be

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page