top of page
  • Foto van schrijverReset

iPhone 13: Vijf interessante geruchten die vorige week boven water kwamen

We zijn nog maanden verwijderd van de nieuwe iPhone 13, maar dat wil niet zeggen dat er geen ontwikkelingen zijn rondom de smartphone.


Afgelopen week doken er veel verschillende berichten over de nieuwe iPhone 13 op. Apple liet zelf niets weten over de nieuwe smartphone, maar de combinatie van geruchten en lekken zorgde ervoor dat er veel nieuws te leren viel over de aankomende smartphone. We nemen je dan ook met alle liefde mee in de ontwikkelingen rondom de iPhone 13 door een aantal van de opvallendste berichten voor je op een rij te zetten. Al moet je ze natuurlijk wel met een korreltje zout nemen!


#1 De iPhone 13 zonder poorten

Het gerucht dat Apple de wens heeft om een smartphone op de markt te brengen zonder poorten gaat al tijden rond. Toch lijken de berichten zich rondom de iPhone 13 steeds meer op te stapelen. Logisch, want met de komst van MagSafe lijkt de komst van een dergelijke smartphone realistischer dan ooit tevoren. Al zijn er buiten het opladen natuurlijk nog meer problemen die verholpen moeten worden.


#2 Een opslagcapaciteit van 1TB

De opslagcapaciteit van smartphones wordt steeds minder belangrijk. Het is uiteraard fijn om over een zo groot mogelijke capaciteit te beschikken, maar dankzij de clouddiensten is het van minder groot belang dan voorheen. Toch lijkt Apple met de iPhone 13 de smartphone met de hoogste opslagcapaciteit ooit uit te brengen. Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat het bedrijf uit Cupertino later dit jaar een iPhone 13 variant op de markt brengt met 1TB aan opslag. De grootste opslagcapaciteit die een smartphone ooit gehad heeft!


#3 iPhone 13 ondersteunt hogere 5G snelheden

De nieuwe iPhone 13 kan zomaar eens gebruik gaan maken van Qualcomm’s nieuwe Snapdragon X60 modem. Het gaat hierbij om een 5nm modem dat een aanzienlijke verbetering is op de huidige 7nm Snapdragon X55. Dat is het modem dat Apple gebruikt voor de iPhone 12 serie. Dit modem zorgt voor hoge snelheden, maar is voornamelijk gericht om zo min mogelijk van de batterij te vragen. Een nieuwe 5nm chipset zou ervoor kunnen zorgen dat dit ook bereikt wordt, alleen dan wel met een hogere snelheid. Door het gebruik van het modem kan er zowel gebruik gemaakt worden van een mmWave verbinding als een Sub-6GHz verbinding.


#4 Touch ID keert terug

Sinds de introductie van de iPhone X hebben we Touch ID steeds meer zien verdwijnen. Ondanks het feit dat de iPhone SE (2020) en verschillende iPad-modellen nog gebruikmaken van de technologie, zijn de huidige iPhone 12-toestellen niet voorzien. Iets dat met de iPhone 13-serie overigens weer kan veranderen.

Afgelopen week dook het bericht op dat Apple in 2021 weer gebruik zal maken van Touch ID. De iPhone 13 zou de vingerafdrukscanner namelijk verstoppen in het scherm, zoals veel Android-fabrikanten dat op dit moment ook doen. Een goede zet voor een tijd waarin de consument regelmatig een mondkapje opheeft. Al is het op dit moment nog wel de vraag of Apple ervoor kiest om Face ID weg te halen uit de smartphone of de gezichtsherkenning laat zitten.


#5 iPhone 13 heeft een verbeterde LiDAR Scanner

De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zijn de eerste smartphones van Apple die voorzien zijn van een LiDAR Scanner. De verwachting is dus dat de iPhone 13 deze toevoeging ook zal krijgen en afgelopen week verscheen het gerucht dat deze in 2021 ook verbeterd zal zijn. Wat dit precies in zal houden is op het moment nog een beetje vaag, maar er is een kans dat de huidige beperkingen van de scanner verdwijnen.

LiDAR is bij de iPhone 12 Pro en 12 Pro Max voornamelijk te gebruiken voor gaming-doeleinden en is in te zetten wanneer je IKEA-meubels door je woonkamer wil slingeren. Maar het 3D-scannen van objecten is op dit moment nog niet heel veel voordeliger met LiDAR dan dat het is met andere oplossingen. Het zou dus wat dat betreft erg fijn zijn om die verbetering dit jaar wel te zien.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page