top of page
  • Foto van schrijverReset

De kracht van refurbished: prima technologie zonder hoofdprijs


Je hoort er steeds meer over, een refurbished iPhone of smartphone. Maar wat is het, en is het een beetje goede deal? Om met de eerste vraag te beginnen: refurbished is eigenlijk niet meer dan een mooi woord voor een tweedehands toestel met garantie.


Waar je bij particuliere koop van een tweedehands toestel vrijwel altijd garantie tot de deur hebt, is dat met refurbished anders. De garantie wordt gegeven door het bedrijf dat de toestellen aanbiedt.


Zo komt een refurbished iPhone tot stand


De meeste aanbieders van refurbished toestellen, kopen ze in bulk op. Daarna wordt het kaf van het koren gescheiden. Er kunnen bijvoorbeeld best toestellen met een gebarsten scherm bij zitten die nog een prima accu hebben. In zo’n geval kan een aanbieder de onderdelen die nog prima zijn hergebruiken en er complete toestellen van maken. Dat levert schaalvoordelen op en als er toch iets binnen de garantie stuk gaat, is het vervangen van onderdelen door de voorraad van de leverancier vaak snel mogelijk.Bij Apple kun je vreemd genoeg geen refurbished iPhone kopen, terwijl het bedrijf wel ‘gereviseerde’ iPads en MacBooks aanbiedt. Gelukkig is er geen gebrek aan aanbieders van refurbished apparatuur en wordt deze bedrijfstak steeds serieuzer. Er is zelfs een keurmerk gelanceerd.


Prima technologie zonder de hoofdprijs


Koop je een nieuwe iPhone 12 Pro? Dan ben je zo 1100 euro kwijt, terwijl de iPhone 12 Pro eigenlijk niet zo heel veel nieuws brengt. De chip is sneller, maar Face ID werkt bijvoorbeeld niet fundamenteel sneller. Ook het scherm is gelijk aan dat van zijn voorloper.

Als je wel Face ID en een iPhone met een mooi OLED-scherm wil, kun je bijvoorbeeld kijken naar de iPhone XS. Apple verkoopt deze zelf niet meer, maar de toestellen zijn als refurbished variant nog volop verkrijgbaar. Bij ons kun je bijvoorbeeld een refurbished iPhone XS op de kop tikken voor € 689,- inclusief één jaar garantie. Dat is zekerheid die je bij een verkoper op 2dehands niet hebt. Of Apple er blij mee is, is een andere vraag. Maar dat weerhoudt slimme consumenten niet van het profiteren van goede technologie zonder de hoofdprijs te betalen.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page