top of page
  • Foto van schrijverReset

5 mythes over het verlengen van de levensduur van je iPhone-batterij

Je bent zeker niet de enige die accuduur van de iPhone wil verlengen. Maar je bent ook niet de enige die het waarschijnlijk verkeerd aanpakt.


Omdat zo veel mensen iPhones hebben, zijn veel van de weetjes over de levensduur van iPhone-batterijen niets meer dan volkswijsheden. En die kloppen vaker niet dan wel.


Maar dat betekent niet dat er geen manieren zijn om de levensduur van je batterij te verlengen. Dat kan door specifieke instellingen en de manier waarop je je iPhone gebruikt.Dit zijn vijf veelgehoorde mythen over de batterij van je iPhone:


Mythe 1: Het afsluiten van apps die je niet gebruikt kan de levensduur van je batterij verlengen


De kans is heel groot dat er iemand in je omgeving steeds alle apps op zijn of haar smartphone afsluit om de batterij te sparen. Diegene drukt dan twee keer op de thuisknop en swipet dan alle apps weg die nog openstaan. Maar het spaart helemaal je batterij niet en kan zelfs leiden tot extra energiegebruik als je opnieuw apps opent die je hebt afgesloten. Je moet alleen een app sluiten als die niet meer reageert.


Mythe 2: Je telefoon ’s nachts opladen kan je batterij beschadigen


Jarenlang hebben smartphonebezitters volgehouden dat opladen terwijl je aan het slapen bent schadelijk kan zijn voor de batterij. Misschien was dat jaren geleden wel het geval, maar tegenwoordig is dat zwaar overdreven. De levensduur van je batterij hangt af van het aantal keer dat je hem in totaal oplaadt.


Moderne smartphones zoals de iPhone hebben een geavanceerd powermanagementsysteem, waardoor ze niet meer stroom opnemen dan ze nodig hebben. Daardoor is er geen enkel effect als je hem in het stopcontact laat nadat hij tot 100 procent is opgeladen. Alle oplaadbare batterijen hebben een beperkte levensduur en hun capaciteit en prestaties nemen op een gegeven moment zo af dat ze vervangen moeten worden.

Mythe 3: Het vervangen van je batterij voor 29 euro garandeert een langere levensduur


Enkele jaren geleden brak er een klein schandaal los toen werd ontdekt dat Apple soms bewust iPhones trager maakte. Het bedrijf kwam na alle kritiek met een software-update die het probleem oploste en bood aan de batterij te vervangen voor 29 euro. Maar alleen het feit dat je voor 29 euro een batterij kan krijgen lost niet alle problemen op. Voor sommige mensen kan dat zeker het geval zijn, maar als je naar een Apple Store gaat en de technicus zegt dat je batterij in orde lijkt, dan is dat waarschijnlijk ook zo.


Als je wilt weten of je batterij aan vervanging toe is, ga dan naar Instellingen > Batterij > Batterijconditie. Als je dat niet ziet, heb je hoogstwaarschijnlijk niet de laatste versie van de iPhone-software en moet je een update uitvoeren. Als je “maximumcapaciteit” onder de 80 procent is, dan kan het verstandig zijn de batterij te vervangen. Maar als je slechts een paar procentpunten mist, kun je net zo goed nog even wachten.


Mythe 4: Je bluetooth en wifi uitzetten zorgt er altijd voor dat je batterij langer meegaat


Volgens de standaardinstellingen voor bluetooth en wifi gebruiken smartphones geen energie als ze aanstaan, maar niet in gebruik zijn. Daarom heeft het geen zin ze uit te schakelen om een paar minuten meer tijd uit je telefoon te halen. Sterker nog: als je een Apple Watch hebt en je schakelt bluetooth uit, dan zal je Apple Watch niet alleen minder goed functioneren, hij zal ook sneller leeg raken.


Wifi gebruikt veel minder energie dan een mobiel netwerk, dus Apple raadt aan om wifi altijd aan te houden. Maar als je op een plek bent waar de verbinding niet goed is, dan kan dat wel negatieve gevolgen hebben voor de levensduur van je batterij. In dat soort situaties kan het aanzetten van de vliegtuigstand wel batterij sparen.

Mythe 5: Je iPhone automatisch de helderheid laten instellen vermindert altijd de batterijduur


Hoewel het verleidelijk kan zijn steeds handmatig de helderheid van je iPhone in stellen, zegt Apple dat de automatische helderheidsinstelling uiteindelijk batterij bespaart. Om die aan te zetten ga je naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Aangepaste weergave > Pas automatisch aan


Je kan het scherm ook handmatig dimmen in het Controlecentrum, dan gebruikt je telefoon minder energie. Maar als je in het felle zonlicht de helderheid weer op wil voeren, kan het even zoeken zijn.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page